KimberleyKoetsier.reismee.nl

Vale, een nieuw verhaaltje!

Hallo allemaal,

Het is lang geleden dat ik wat geschreven heb, dus hier weer een update uit Spanje.

Ik heb vandaag m'n vlucht naar huis geboekt en het is de 27ste al. De tijd gaat vliegensvlug en ik kan het bijna niet geloven dat het over 11 dagen al voorbij is. Het naderende vertrek geeft dubbele gevoelens. Aan de ene kant ga ik m'n familie hier met de kinderen en Marisol echt missen en ookhet mooie weer, het makkelijke en relaxte leventje van hier, het lekkere eten, het constantnieuwe mensen ontmoeten en ga zo maar door. Maar aan de andere kant kijk ik ook wel weer uit naar m'n vertrouwde kikkerlandje. Dan kan ik al m'n familie en vrienden weer zien, m'n zoektocht naar een kamer starten (want ik ben geaccepteerd voor geneeskunde in Leiden!)en weer hele dagen Nederlands praten!

Zaterdag ben ik naar Santiago geweest! Dit was heel gezellig, ondanks dat we weinig tijd hadden en het weer niet mee zat. Na een comfortabele treinreis van 2 uur(voor slechts 5 euro!)kwamen we aan in Santiago. Ik was samen met twee andere au pairs: Sabine en Ewa (Duitsland en Polen).Santiago is mooi, maar wel heel toeristisch. Je kan er goed shoppen en er zijn een aantal culturele 'hotspots'. Natuurlijk zijn we ook bij de kathedraal geweest, deze is erg mooi (foto's in m'n fotoalbum).

Ik ben zondag door een insect (waarschijnlijk een wesp) in m'n been gestoken, dit was heel vervelend! Ik blijk er namelijk allergisch voor te zijn. Toen de bult rond de steek zo'n 30 cm groot was, ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik hebdaar medicijnen gekregen en het is al een heel eind weggetrokken. Alleen mag ik nu niet meer buiten eten en parfum opdoen, omdat wespen daarop afkomen. Ik belde mijn zorgverzekring maandagochtend en misschien kwam het door het vroege uur, maar ik had gewoon moeite met Nederlands praten. Ik gooide er telkens Engelse woorden doorheen en in plaats van oké zei ik Spaanse woorden zoals vale.

De taal wordt steeds duidelijker voor me. De mensen praten veel en snel, maar zeggen vaak in verhouding maar weinig. Ze hebben hier bijvoorbeeld veel manieren om oké of ja te zeggen. En die woorden zeggen ze continue. Vale, oké, si, vamos, venga of veng. Mensen zeggen bijvoorbeeld: Si, si, vale, venga, vengals één antwoord. Het moeilijkste woord om uit te spreken dat ik tot nu toe geleerd heb is: la lavavajillos(afwasmachine). Je spreekt dit uit als la lababagiejos.

De hele week door werk ik nu van 10-15. Ik ga met de kinderen naar een speelplein, naar Pontevedra of doe activiteiten hier thuis. Gisterenheb ik pizza's gebakken, dat was erg leuk om te doen en ze smaakte ook nog. M'n favoriete eten hier is de Spaanse Russische salade: de Ensaladilla rusa. Heerlijk is die! Voorderest vind ik de tapas nu een beetje hetzelfde worden. We zijn met de groep naar een Mexicaans restaurant geweest en ik vond deze afwisseling wel fijn. Ik ben nog steeds niet goed gewend aan het laten eten, maar ik denk dat ik daar ook niet meer aan ga wennen. En als m'n familie 's avonds weg is, maak ik lekker om 18:00 eten voor mezelf.

Er zijn al een aantal mensen uit onze vriendengroep vertrokken, dat is wel heel jammer. Maar we zijn nu met een kleiner groepje dat ook heel gezellig is. Een jongen uit Venezuela heeft 1,5 jaar in Groningen gewoond.

Leuk dat je m'n verhaal gelezen hebt en iedereen bedankt voor z'n reactie(s)!

Kimberley

Anne

Eindelijk weer een verhaaltje, gefeliciteerd met je plek voor geneeskunde! (ik niet bij tandheelkunde, maar niet echt verrassend ;) ) we moeten maar afspreken als je weer terug bent
XX

Kimberley

Dankjewel! Oh wel jammer, maar je alternatief is ook niet gek;).
Ja dat doen we!
Xxx

Merijn

Heee Kimberley!

Leuk om te horen dat je het zo leuk hebt! Maarja, time flies when you're having fun, zoals Mijnders altijd zegt. Dus dat is ik ook weer balen;).

Iig gefeliciteerd dat je bent aangenomen, en ik blijf je blog volgen!