KimberleyKoetsier.reismee.nl

Casino

Hallo allemaal,

vannochtend ben ik naar Pontevedra gelopen. Ik was als de dood dat ik de weg kwijt zou raken, want de mensen spreken zo slecht Engels dat ik echt de weg terug niet meer zou kunnen vinden (en het adres was ik natuurlijk vergeten). Maar dat viel eigenlijk reuze mee! Het is ongeveer een 15/20 minuten lopen en heen is berg afwaards dus dat gaat extra snel. Het stadje is erg mooi, maar heb nog maar weinig gezien omdat ik graag thuis wilde zijn om twaalf uur. Dan zou de oma namelijk weer richting huis vertrekken. Ik heb een paar keer bijna een gesprek gehad, maar wanneer je Inglès zegt, durven de meeste niks te zeggen(of ze kunnen het niet). De schoonmaakster is heel aardig, ze is eigenlijk meer een assistente en zespreekt geen Engels, maar met een beetje een mix van verschillende talen begrijpen we vaak wel wat we bedoelen.

Jullie vragen je natuurlijk af waarom ik Casino als titel heb gekozen. Dit is omdat ik vanavond naar het Casino ben geweest. Niet om geld te verbrassen, maar om mensen te ontmoeten. Hier is een Casino namelijk een soort van huis waar mensen lid van kunnen worden. Voor niet al te veel geld kan je daar heen gaan en eten en drinken, maar in het zomerhuis ook bijvoorbeeldzwemmen. Veel families komen daar samen en alle kinderen kunnen dan samen spelen. Ondanks dat er voornamelijk Spaans wordt gepraat, was het heel gezellig. Joachim (de vader) praat al wat meer Engels en hij vroeg gisteravond zelfs of ik hem kan verbeteren als hij wat fout zegt, omdat hij het graag wilt leren:). De familie is erg sociaal en hebben dan ook een grote vriendengroep. Ik begin die mensen nu een beetje te leren kennen.

Ik heb vanavond mijn werkschema gehad en waarschijnlijk werk ik ma-vr van 9-14 en soms ook op zaterdag of 's avonds. Rond deze tijden is ook de schoonmaakster er dus waarschijnlijk hoef ik niet schoon te maken. Iciar (de moeder) vroeg of ik aankomend weekend mee wil naar haar moeder. De vader blijft hier om te golfen. Haar moeder woont in een stadje verderop waarvan ik de naam vergeten ben. Ik kan dus kiezen om hier te blijven en mezelf te vermaken of ommet Iciar mee te gaan?

Morgen post ik denk ik wel een foto, wilde hem vandaag maken, maar het was bewolkt en dat zou de foto een stuk minder mooi maken.

Adios!

Mama

Dag lieve Kimberley,

Wat leuk dat je al veel mensen hebt ontmoet en dat op je eerste dag! Zo te zien zal je weinig alleen zijn!
Maak maar veel foto's, dan krijgen we een indruk hoe alles daar is.
Gaan de kinderen de hele week nog naar school?

Groetjes en liefs, Mama

Hee ma,
Ja alleen dat grote ding is zo moeilijk mee te zuilen met twee kleine kinderen!
De kinderen hebben vandaag hun laatste schooldag en hoeven alleen maar 's ochtends. Morgen begint het echte werk.
Xxxx

Anne

Hee Kim, echt leuk om te lezen! Heb je al mensen van je eigen leeftijd ontmoet of heb je daar nog niet echt tijd voor gehad? Veel plezier, en hou ons op de hoogte he!
XXXXXXXX

Hee Ann,
Ja ik heb morgen een afspraak met een secretaresse van het werk van Iciar(de moeder). Zij is begin de twintig en ze gaat me Spaans leren en ik haar Engels. Ze kan dit al goed verstaan enzo, maar durft het nog niet zo goed te praten. We gaan een boottocht maken door de haven van Pontevedra!
xxx

Kimberley

En ik ga een keer afspreken met een au pair uit de buurt, zij komt uit Duitsland!

Anne

Oké! super leuk! Ben benieuwd, veel plezier!. xxx

Jessie

we want more! ;D
o en wat is je skypenaam?

Kimberley

Haha misschien vanavond;). kskoetsier. Alleen ik kan alleen 's middags of later op de avond skypen. Want rond 6 uur is de verbinding heel slecht en +/- 9 uur eten we enzo.