KimberleyKoetsier.reismee.nl

Spaanse George Clooney

Hola,

Hier ben ik weer met een verhaaltje! Er is weer vanalles gebeurd.

Gister was er een feest omdat het het langste dag was(of de kortste nacht)! We zijn eerst uiteten geweest in Pontevedra en daarna naar een feest gegaan. We waren pas laat op het feest en bleven we er maar even, omdat de kinderen moe en dus vervelend werden. Er was een hele foute band salsa aan het spelen, met danseressen met tedikke benen in te korte broekjes en mannen die aan Ken doen denken.

Mijn gastfamilie is heel aardig, ze vragen telkens wat ik wil en waar ik zin in heb en dan gaan we dat doen. Ze vragen me overal mee naar toe en als ze erachter zijn gekomen dat ik iets lekker vind, dan wordt dat de volgende dag voor me gemaakt! We hebben de grote maaltijd om 2 uur 's middags en dan komt Iciar(gastmoeder) net thuis. Marisol(assistente/schoonmaakster) heeft dan al gekookt en dan gaan we eten.

Gisteren heb ik voor het eerst alleen op de kinderen gepast en dat ging heel goed, met een beetje improvisatie en af en toe een strenge blik. De kinderen zijn heel ontdeugend, dus dat is af en toe wel moeilijk, vooral omdat je dan boos moet worden als iets eigenlijk ook wel grappig is. Ik probeerde verstoppertje met ze te spelen, alleen het duurde wel 20 min eer dat ze door hadden wat ik bedoelde! Ik begin om 9 uur en werk dan tot 14:00, maar meestal wat langer. Eerst ga ik met ze spelen in de speelkamer. Gonzalo bijvoorbeeld kan al goed dammen, maar dan wel met af en toe een zelfverzonnen regel. Daarna gaan we naar de speeltuin of gaan we zwemmen. Er is een gedeeld zwembad dat door niemand gebruikt wordt, dus dat is makkelijk. Ik kan hetheel erg goed vindenmet de gastfamilie. Als we op pad gaan dan is het vaak echtgezellig.Ik moest bijvoorbeeld erg lachen toen Joachim zei dat hij de Spaanse versie van George Clooney is!

Ik heb om half 6 afgesproken met een secretaresse van Iciar d'r werk. Zij heeft veel Engelse cursussen gevolgd, maar daarbij oefenen ze niet het spreken. Ik ga haar helpen met haar Engels en dan gaat zij mij wat Spaans leren! Goede deal toch? We gaan om 6 uur een tocht maken door de baai van Pontevedra. Het was gratis vandaag omdat ze aan een of andere wedstrijd meedoen. Een gedeelte aan de onder- en zijkant van de boot is van glas, waardoor je dus alle vissen kan zien zwemmen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden. Haar naam is Laura en ze is denk ik half de 20.

Ik had van het au pair bureau in Spanje een lijst gekregen met de e-mailadressen van au pairs uit de buurt. Ik heb er daarvan twee gemaild en eentje gaat bijna weg, dus die kon niet meer afspreken, maar de andere wel. Ze heeft me uitgenodig om zaterdagavond mee te gaan naar Pontevedra met haar vriendinnengroep. Ze zijn in totaal met ze zevenen en ze komen uit verschillende landen: Duitsland, Ierland, Polen, Schotland, Engeland en Oostenrijk. Hiervan zijn er twee au pair, eentje doet vrijwilligerswerk en de rest geeft Engelse les. Ze was heel enthousiast toen ik haar mailde dus dat is wel heel leuk! Ik denk dat het een leuke avond wordt en ik vind het ook wel bijzonder om met zo'n groep met zoveel nationaliteiten om te gaan!

De mensen die naar het Casino komen, zijn een beetje de vaste vriendengroep van mijn gastfamilie. Ik leer hen nu ook steeds beter kennen en dat is wel heel leuk. Ze zijn heel erg op uiterlijk gefocust. Er kwam tijdens een schooleindvoorstelling een moeder binnen lopen, die dezelfde jurk aanhad als de buurvrouw (die Iciar overigens niet mag; ze zei: van alle aardige mensen in heel Poio en Pontevedra, moet ZIJ naast mij komen wonen!). Meteen zag je alle moeders elkaar opzoeken en aantikken. Op zulk soort momenten lijkt het wel alsof ik in een soap terecht ben gekomen. Iedereen draagt merkkleding, zelfs op de lippenbalsem voor de kinderenstaat grootCD (Dior). Ze zoeken bijna elke avond hun kenissen op op terrasjes. Dan kunnen de riemen van de kinderen los en de ouders even relaxen.

Maar het is al weer een heel lang verhaal geworden, dus ik vertel de volgende keer wel weer verder.

Bedankt voor alle reacties, ik vind ze heel erg leuk om te lezen!

Iedereen een fijn weekend toegewenst. Adios,

Kimberley

Ps. Ik heb een mobiel gekregen van ze! Lief hè? Het is een roze samsung, niet heel bijzonder, maar hij heeft zelfs een kleuren scherm en hij is roze, haha. Het is een prepaid toestel, zodat ik ze kan bellen als er wat is als ik met de kinderen weg ben en dat het mij geen geld kost!

karin

Hoi kimberley,

Ik zag toevallig bij Lieke dat je een weblog bijhoudt, leuk om te lezen! Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. Bij deze ook nog even een felicitatie,nu nog even inloten ; ) Veel plezier nog! groetjes KArin

Hoi Karin,
wat leuk dat je een berichtje achterlaat en bedankt voor de felicitaties!
xx

Laurens

He Kimberly, wat een leuk verhaal! Volgens mij heb je het heel leuk. Hoe lang blijf je daar?

Groetjes
Laurens

Kimberley

Dankje! Ik blijf tot de 28ste bij het gezin en daarna blijf ik nog een weekje ofzo in Spanje/Portugal als vakantie!

Bruno

Yo kimbow!

Klinkt alsof je het wel redt daar! Is het een beetje turks warm of valt het mee? Veel plezier nog, en ja, zelfs ik lees je verhalen dus wel blijven schrijven!

x Bruno

Rachel

Hee!
Leuk om steeds je verhalen te lezen!
En volgens mij heb je echt al veel contact met de mensen daar, leuk! Zou super zijn als je straks echt een beetje spaans kan!!
Ben benieuwd naar je volgende verhaal!

Evi

Hee Kim!

Wat leuk zeg, zo'n ervaring!
Leuk dat je ook zo een blog bijhoudt.
Nog heel veel plezier en geniet er van.

xx

Emilie

Hee schattie,
Echt super leuk om alles zo te horen. Ik waan mezelf bijna in Spanje;) Gelukkig dat het zo leuk is, volgens mij heb je een topfamilie getroffen:) Veel succes en vooral plezier!
We keep in touch:)

Mama

Zo te zien heb je daar een druk leven met allemaal leuke dingen! Je hebt al snel een vriendenkring doordat je contact met andere au-pairs hebt gezocht. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Suzanne

Hee meis,
zo te horen heb je het harstikke leuk daar!
Vind het leuk om te lezen, veel succes met je spaans en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

Veel plezier nog en tot binnenkort!

Lieeefs